Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z grillowaną piersią indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 4 plastry
sałata 1 opakowanie
musztarda 2 łyźeczki
sól i pieprz 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 1/2 sztuki
miód 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z grillowaną piersią indyka

Pierś z indyka potnij w plastry jak na sznycle. Zamarynuj w czosnku, soli, pieprzu i musztardzie. Grilluj na patelni. Sałaty kolorowe rozłóż na talerzu i polej sosem przygotowanym z soku z cytryny, oliwy, miodu i lubczyku. Usmażonego indyka potnij w małe kawałki i rozłóż na sałacie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 09.11.2016 12:17
Widzę tu musztardę francuską, świetna z kurczakiem :)
olkaaa 05.11.2016 00:02
brzmi ciekawie
Renata9 04.11.2016 19:44
Pyszna sałatka
2milutka 04.11.2016 18:16
lekka sałatka
Wiktoria29 04.11.2016 16:36
lubię taką
tobi1989 04.11.2016 16:21
Super pomysł :)
Małgorzata92 04.11.2016 15:55
Uwielbiam :)
Joanna Kryla 04.11.2016 15:31
Apetyczna i zdrowa sałatka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak