Sałata z grillowaną piersią indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    4 plastry
  • sałata

    1 opakowanie
  • musztarda

    2 łyźeczki
  • sól i pieprz

    1 szczypta
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
  • miód

    1 łyżeczka
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z indyka potnij w plastry jak na sznycle. Zamarynuj w czosnku, soli, pieprzu i musztardzie. Grilluj na patelni. Sałaty kolorowe rozłóż na talerzu i polej sosem przygotowanym z soku z cytryny, oliwy, miodu i lubczyku. Usmażonego indyka potnij w małe kawałki i rozłóż na sałacie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KORAL 09.11.2016 12:17
Widzę tu musztardę francuską, świetna z kurczakiem :)
olkaaa 05.11.2016 00:02
brzmi ciekawie
Renata9 04.11.2016 19:44
Pyszna sałatka
2milutka 04.11.2016 18:16
lekka sałatka
Wiktoria29 04.11.2016 16:36
lubię taką
tobi1989 04.11.2016 16:21
Super pomysł :)
Małgorzata92 04.11.2016 15:55
Uwielbiam :)
Joanna Kryla 04.11.2016 15:31
Apetyczna i zdrowa sałatka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat