Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z buraków i fety

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 4 sztuki
ser feta 1 opakowanie
oliwa 3-4 łyżek
ocet 5-6 łyżek
pieprz

Porada

Sałatka idealnie komponuje się z daniami mięsnymi jak i również szybko znika w wersji solo. Możecie ją posypać orzechami włoskimi.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z buraków i fety

Buraki upieczone lub ugotowane (*) należy pokroić w kostkę lub tak jak ja - w plasterki, a następnie na kilka części.
Fetę pokroić w kostkę i dodać do buraków.
Całość wymieszać z oliwą oraz octem i doprawić do smaku.
Gotową sałatkę schłodzić w lodówce.

(*) Możecie użyć buraków marynowanych i wtedy zrezygnować z octu/soku z cytryny.
Sałatka powinna być dość kwaśna.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 05.10.2018 06:03
Ale fajny pomysł ;)
gusia1000 05.06.2018 12:35
na pewno jest dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak