Sałata z buraków i fety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    4 sztuki
  • ser feta

    1 opakowanie
  • oliwa

    3-4 łyżek
  • ocet

    5-6 łyżek
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki upieczone lub ugotowane (*) należy pokroić w kostkę lub tak jak ja - w plasterki, a następnie na kilka części.
Fetę pokroić w kostkę i dodać do buraków.
Całość wymieszać z oliwą oraz octem i doprawić do smaku.
Gotową sałatkę schłodzić w lodówce.

(*) Możecie użyć buraków marynowanych i wtedy zrezygnować z octu/soku z cytryny.
Sałatka powinna być dość kwaśna.
Diana Rusiłowicz
Sałatka idealnie komponuje się z daniami mięsnymi jak i również szybko znika w wersji solo. Możecie ją posypać orzechami włoskimi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
danielek 05.10.2018 06:03
Ale fajny pomysł ;)
gusia1000 05.06.2018 12:35
na pewno jest dobra.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat