Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałata z anchois, avokado i pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata masłowa 5 liści
avokado 1/2 szt
pomidor 1/2 szt
anchois 4 szt
sól i pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka
krem z octu z białego wina 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sałata z anchois, avokado i pomidorami

Sałatę opłukaną układamy na talerzu, układamy pocięte w paski avokado, pokrojonego pomidora i anchois. Solimy ostrożnie ponieważ anchois jest bardzo słone, pieprzymy do smaku, polewamy oliwą z oliwek oraz kremem z octu z wina białego i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak