sałata z anchois, avokado i pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata masłowa

    5 liści
  • avokado

    1/2 szt
  • pomidor

    1/2 szt
  • anchois

    4 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • oliwa

    1 łyżka
  • krem z octu z białego wina

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę opłukaną układamy na talerzu, układamy pocięte w paski avokado, pokrojonego pomidora i anchois. Solimy ostrożnie ponieważ anchois jest bardzo słone, pieprzymy do smaku, polewamy oliwą z oliwek oraz kremem z octu z wina białego i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat