Sałata turecka

Sałata turecka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    30 dag
  • orzechy włoskie

    15 dag
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • jaja

    2 szt
  • jabłka

    2 szt
  • wino białe wytrawne

    4 łyżki
  • majonez

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na okrągłym półmisku, oprószyć solą i pieprzem. Posypać natka pietruszki, drobno posiekanymi orzechami, obłożyć plasterkami jabłek i plasterkami jajek. Całość oblać majonezem pomieszanym winem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta

06.09.2013 08:18
ciekawy pomysł

Katarzyna59

13.02.2013 19:58
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat