Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata parzona

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata masłowa 1
szczypiorek 1 pęczek
koper świeży 1 pęczek
sól i pieprz
mąka pszenna 1 łyżka
mleko 1 szklanka
smalec 2 łyżki
woda 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata parzona

Koperek i szczypiorek posiekaj. Sałatę porwij na kawałki (oczywiście warzywa powinny być wcześniej umyte).
Wodę zagotuj,po czym zmniejsz ogień. W garnuszku połącz ze sobą mąkę wraz z mlekiem. Wlej do osolonej wody . Następnie dodaj wcześniej przygotowaną sałatę,koperek oraz szczypior. Gotuj przez ok. 10 minut.
Smalec rozpuść na patelni i dodaj do gotującej się zupy, Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 03.06.2017 18:09
coś nowego i ciekawego
gosia56 03.06.2017 13:56
jeszcze tak nie robiłam ani nie jadłam
Ewa Wojtaszko 03.06.2017 07:30
może warto spróbować :)
benka 02.06.2017 18:36
Takiej jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak