Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata na wielkanocny stół z jajami przepiórki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak baby 1 opakowanie
pomidorki truskawkowe 1 opakowanie
sok z cytryny 2 łyzki
ząbek czosnku 1 ząbek
ocet balsamiczny 1 łyzka
sól 1/2 łyżeczka
pieprz 1/3 łyzeczka
oliwa 5 łyzek
jajka przepiórcze 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata na wielkanocny stół z jajami przepiórki

Umyj i osusz liście szpinaku. Rozłóż na talerzu. Pokrój jaja ugotowane na twardo na połówki i cząstki pomidorków. Zrób sos i polej całość. Szybka sałata ale i wspaniały dodatek do wszystkich dań. Smaczna także sama z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 20.02.2014 00:11
coś pysznego.....
muffina 09.04.2013 11:41
taką sałatę to nie tylko w wielkanoc. Bardzo fajny przepis. Uwielbiam jajaka i warzywa:) SMACZNE TO;D
IZABELA29 14.03.2013 09:28
takie jajka i chyba ja kupię w tym roku
caralajna 13.03.2013 17:32
takie jedzonko to ja rozumiem, smacznie zdrowo i kolorowo :)
babajaga1969 13.03.2013 12:16
przejrzyście podana, apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak