Sałata na wielkanocny stół z jajami przepiórki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak baby

    1 opakowanie
  • pomidorki truskawkowe

    1 opakowanie
  • sok z cytryny

    2 łyzki
  • ząbek czosnku

    1 ząbek
  • ocet balsamiczny

    1 łyzka
  • sól

    1/2 łyżeczka
  • pieprz

    1/3 łyzeczka
  • oliwa

    5 łyzek
  • przepiórcze jaja

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyj i osusz liście szpinaku. Rozłóż na talerzu. Pokrój jaja ugotowane na twardo na połówki i cząstki pomidorków. Zrób sos i polej całość. Szybka sałata ale i wspaniały dodatek do wszystkich dań. Smaczna także sama z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 20.02.2014 00:11
coś pysznego.....
muffina 09.04.2013 11:41
taką sałatę to nie tylko w wielkanoc. Bardzo fajny przepis. Uwielbiam jajaka i warzywa:) SMACZNE TO;D
IZABELA29 14.03.2013 09:28
takie jajka i chyba ja kupię w tym roku
caralajna 13.03.2013 17:32
takie jedzonko to ja rozumiem, smacznie zdrowo i kolorowo :)
babajaga1969 13.03.2013 12:16
przejrzyście podana, apetyczna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat