Sałata masłowa z łososiem wędzonym na gorąco i pomidorami w sosie pietruszkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata masłowa

    5 liści
  • pomidor

    2 sztuki
  • łosoś wędzony

    125 g
  • natka pietruszki

    4 gałązki
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    szczypta
  • oliwa

    2 łyżki
  • ocet jabłkowy

    2 łyżki
  • woda

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy na mniejsze części. Z łososia usuwamy skórę i dzielimy na mniejsze kawałki. Składniki mieszamy. Posiekaną natkę pietruszki blendujemy z oliwą, octem i musztardą. Po czym doprawiamy pieprzem i solą. Przygotowanym sosem polewamy warzywa i łososia.
Klausia
Spożywamy bezpośrednio po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 06.04.2015 20:02
pysznie wyglada to danie
Marta Ryżek-Kalkowska 04.11.2014 21:37
Bardzo apetycznie ja podałaś :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat