Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałata lodowa z surimi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki surimi 100-150 g
sałata lodowa 1 szt
rzodkiewka 6-10 szt
oliwa 1 łyżka
ogórek zielony 0,5 dużego
przyprawy
serek wiejski 1 opak
majonez 1-2 łyżki
kiełki rzeżuchy
chleb
masło
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: sałata lodowa z surimi

Warzywa umyłam, porwałam na drobne kawałki.
Paluszki surimi pokroiłam na mniejsze kawałki i podsmażyłam na oliwie z dodatkiem przyprawy do grilla.
Ogórka obrałam i pokroiłam, rzodkiewki pokroiłam na mniejsze kawałki.
Na sałatę wyłożyłam ogórka i rzodkiewkę, posoliłam. Wyłożyłam serek wiejski i paluszki surimi. Dodałam majonez i rzeżuchę. Podałam z tostami.

Masło wymieszałam z potarkowanym czosnkiem, chleb podpiekłam na suchej patelni i gorący posmarowałam masłem.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak