Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata lodowa z mnóstwem warzyw polana octem balsamicznym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 szt
seler naciowy 2 kawałki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
ocet balsamiczny
papryka czerwona 1 szt
oliwki zielone 4 łyżki
kukurydza 4 łyżki
cebula czerwona 1 szt
koperek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata lodowa z mnóstwem warzyw polana octem balsamicznym

Sałatę lodową myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Seler naciowy obieramy i kroimy w plasterki. Kukurydze odcedzamy. Oliwki odsączamy z zalewy. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki. Cebule czerwona obieramy i kroimy w piórka. Warzywa łączymy z sobą i dodajemy do sałaty. Sałatki solimy i doprawiamy pieprzem na talerzach. Kropimy oliwa i octem balsamicznym. Podajemy zaraz po zrobieniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak