Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata lodowa pod śmietanką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa
papryka czerwona
śmietana 4-5 łyżek
sól
cukier 1 łyżeczka
pieprz
oliwa
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata lodowa pod śmietanką

Sałatę lodową dokładnie myjemy , osuszamy w ręczniku papierowym .Rwiemy na drobne kawałki .Śmietanę mieszamy ze szczyptą soli , łyżeczką cukru , pieprzem i oliwą z oliwek .Sałatę układamy w salaterce , polewamy śmietanką , układamy drugą warstwę , polewamy śmietaną i tak do wyczerpania sałaty .Kawałek pparyki myjemy , drobniutko kroimy , posypujemy wierzch sałaty .Posypujemy posiekaną natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 28.10.2013 18:55
Takiego czegoś brakuje mi w jesiennym menu.
cookarka 28.10.2013 18:10
same witaminki
martyna94 28.10.2013 18:02
śliczna ta salata , taka fajna kolorowa i zapewne b smaczna
patryska76 28.10.2013 17:54
Uwielbiam takie smakołyki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak