Sałata, kurczak i winogrona - kolejna odsłona

Sałata, kurczak i winogrona - kolejna odsłona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • Papier do smażenia

    2 sztuki
  • mix sałat

    2 garści
  • kawałek ogórka

    1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe

    20 sztuk
  • kiełki rzodkiewki

    1 garść
  • krem balsamiczny

    1 łyżeczka
  • Kukurydza z Puszki

    2 łyżki
  • winogrona

    1 (bez pestek)
  • cebula czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pokrój pomidorki, ogórek, winogrona i cebulę.

2. Ułóż na talerzu sałaty, na to rozsyp kukurydzę, cebulę, pomidorki i ogórek.

3. Całą pierś kurczaka zawiń w papirus  i smaż kilka minut na patelni bez dodatku tłuszczu, aż mięso będzie usmażone.

4. Przenieś pierś na deskę do krojenia, wyrzuć papirus i pokrój mięso na kawałki.

5. Ułóż pierś na sałacie i skrop kremem balsamicznym.

6. Podawaj od razu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

goofy9

27.01.2013 22:49
wygląda pysznie

rutynka

10.01.2013 14:43
wyśmienita!

agogo2

05.01.2013 21:31
polecam

Magda60

05.01.2013 20:27
smakowite

Juleczka20

01.10.2012 16:07
wygląda wyśmienicie

sara1

01.10.2012 08:45
apetyczna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat