Sałata duszona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    2 główki
  • boczek wędzony

    5 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • mleko

    1 szkl
  • ocet winny

    do smaku
  • koper siekany

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte liście sałaty zwinąć w ruloniki, ułożyć w rondlu. Boczek pokrojony w kostkę, wytopić, dodać mąkę, zasmażyć. Rozprowadzić zasmażke szklanką mleka, doprawić do smaku solą, pieprzem, octem i odrobiną cukru. Ułożone w garnku liście sałaty zalać sosem i dusić 3-4 minuty. Od razu podawać posypane koprem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 18.08.2012 13:56
smaczna
wojr63 02.05.2012 22:09
fajny pomysł na sałatkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat