Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata bazyliowo miętowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidorków cherry 12
•garść świeżej mięty
bazylia cytrynowa
posiekanego świeżego koperku 3 łyżka
cukier do smaku
olej lniany kilka łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
mix sałat 1 (z rukolą w składzie)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata bazyliowo miętowa

Pomidorki umyć i pokroić na ćwiartki, cebulę obrać a potem umyć i pokroić w kostkę. Bazylię i miętę opłukać, osuszyć i posiekać ale nie za drobno. Sałatę wrzucić do miski, następnie dodać przygotowane pomidory, cebulę oraz miętę, bazylię i posiekany dość grubo koperek oraz kiełki. Dodać przyprawy i wymieszać sałatkę. Podawać po pięciu minutach gdy smaki się przegryzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 20.08.2013 22:33
świetnie wygląda
arbuzowo 19.08.2013 14:47
Smaczne i lekkie - idealne na lato

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak