Sałata bazyliowo miętowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidorków cherry

    12
  • •garść świeżej mięty

  • garść świeżej bazylii cytrynow

  • posiekanego świeżego koperku

    3 łyżka
  • cukier do smaku

  • olej lniany

    kilka łyżek
  • sól morska

    (do smaku)
  • mix sałat

    1 (z rukolą w składzie)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidorki umyć i pokroić na ćwiartki, cebulę obrać a potem umyć i pokroić w kostkę. Bazylię i miętę opłukać, osuszyć i posiekać ale nie za drobno. Sałatę wrzucić do miski, następnie dodać przygotowane pomidory, cebulę oraz miętę, bazylię i posiekany dość grubo koperek oraz kiełki. Dodać przyprawy i wymieszać sałatkę. Podawać po pięciu minutach gdy smaki się przegryzą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 20.08.2013 22:33
świetnie wygląda
arbuzowo 19.08.2013 14:47
Smaczne i lekkie - idealne na lato

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat