Sałaka ze śledzi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    3
  • cebula

    2
  • olej

    2 łyżka
  • ocet

    1 łyżeczka
  • jajko

    2
  • ogórek kiszony

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety ze śledzi musimy dobrze oczyścić, a potem moczyć w wodzie przez około 30 minut. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę zalać olejem i octem i również odstawić na 30 minut. Śledzie pokroić w średniej wielkości kostkę i wymieszać z cebulą w occie i oleju. Całość dobrze wymieszać i odstawić na 30 minut. Ugotowane jajka na twardo i obrane ze skorupki kroimy w kostkę. Ogórki kiszone też kroimy w kostkę i dodajemy do śledzi. Całość dobrze wymieszać. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia47-47 21.11.2011 07:45
pyszny
pioge7 09.11.2011 07:12
super
tomek18 09.11.2011 07:06
uwielbiam śledzie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat