Sałaka z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    500 g
  • jaja

    5 szt
  • groszek konserwowy

    1/2 puszki
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

  • sól

  • pieprz

  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy w półplasterki albo kostkę i podsmażamy na łyżce oleju.
Pozostawiamy do ostygnięcia.
Dymkę wraz ze szczypiorem siekamy.
Ugotowane na twardo jaja kroimy w kosteczkę.
Groszek konserwowy osączamy.
Wszystkie składniki mieszamy.
Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy do sałatki.
Przyprawiamy i mieszamy.
Chłodzimy w lodówce.
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat