Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałaka z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
jaja 5 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
cebula dymka ze szczypiorkiem
sól
pieprz
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałaka z pieczarkami

Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy w półplasterki albo kostkę i podsmażamy na łyżce oleju.
Pozostawiamy do ostygnięcia.
Dymkę wraz ze szczypiorem siekamy.
Ugotowane na twardo jaja kroimy w kosteczkę.
Groszek konserwowy osączamy.
Wszystkie składniki mieszamy.
Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy do sałatki.
Przyprawiamy i mieszamy.
Chłodzimy w lodówce.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak