Saładka paryka-cebula- pieczarki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    3 kg
  • cebula biała

    1 kg
  • pieczarki

    1 kg
  • woda

    2 szklanki
  • ocet

    1 szklanka
  • ziele angielskie

    3 szt.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę kroimy w kostkę, cebulę, i pieczarki. Układamy luźno w słoiku na przemian. Zalewę gotujemy do wrzątku razem z przyprawami liść laurowy- ziele angielskie, czekamy do ostygnięcia, zalewamy słoiki i zakręcamy wieczkami. Słoki pasteryzujemy do zagotowania w garnku z wodą zalaną do 3/4 słoika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 05.02.2015 12:42
pyszna do obiadu
mirosława4 04.02.2015 17:44
sałatka zapewne jest smaczna , ja pasteryzuję słoiki zalewając praktycznie tylko dno garnka wodą i od zagotowania się wody pasteryzuję 10 min. i słoiki się trzymają raz że oszczędność bo mniej gazu czy prądu a dwa jest o wiele szybciej :)
Barbara777 04.02.2015 17:26
doskonała do obiadu
Michał2 04.02.2015 17:15
rewelacja do obiadu w sam raz;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat