Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Saładka paryka-cebula- pieczarki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
cebula biała 1 kg
pieczarki 1 kg
woda 2 szklanki
ocet 1 szklanka
ziele angielskie 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Saładka paryka-cebula- pieczarki

Paprykę kroimy w kostkę, cebulę, i pieczarki. Układamy luźno w słoiku na przemian. Zalewę gotujemy do wrzątku razem z przyprawami liść laurowy- ziele angielskie, czekamy do ostygnięcia, zalewamy słoiki i zakręcamy wieczkami. Słoki pasteryzujemy do zagotowania w garnku z wodą zalaną do 3/4 słoika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 05.02.2015 12:42
pyszna do obiadu
mirosława4 04.02.2015 17:44
sałatka zapewne jest smaczna , ja pasteryzuję słoiki zalewając praktycznie tylko dno garnka wodą i od zagotowania się wody pasteryzuję 10 min. i słoiki się trzymają raz że oszczędność bo mniej gazu czy prądu a dwa jest o wiele szybciej :)
Barbara777 04.02.2015 17:26
doskonała do obiadu
Michał2 04.02.2015 17:15
rewelacja do obiadu w sam raz;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak