Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szklanki
olej do smażenia
mleko 2 szklanki
jajko 2 szt
sól do smaku
Farsz:
grzyby świeże 600 g
olej 375 łyżki
cebula 1 szt
bułka tarta pikantna 1,5 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki z kurkami

Składniki na ciasto wyrabiamy mikserem.Smażymy naleśniki na oleju.Grzyby obieramy,myjemy,szatkujemy.Robimy farsz.Cebulę kroimy w kostkę,wrzucamy na gorący olej i smażymy,dodajemy grzyby.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dusimy na małym ogniu około 15 minut.Następnie do grzybów wsypujemy bułkę tartą.Mieszamy,dotąd aby powstał jednolity farsz.Napełniamy farszem naleśniki.Podajemy na ciepło.Sakiewki z grzybami wiążemy gałązką szczypiorku.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 22.07.2011 13:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak