Sakiewki z kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    2 szklanki
  • olej do smażenia

  • mleko

    2 szklanki
  • jajka

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • Farsz:

  • grzyby świeże

    600 g
  • olej

    375 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • bułka tarta pikantna

    1,5 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • szczypiorek

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na ciasto wyrabiamy mikserem.Smażymy naleśniki na oleju.Grzyby obieramy,myjemy,szatkujemy.Robimy farsz.Cebulę kroimy w kostkę,wrzucamy na gorący olej i smażymy,dodajemy grzyby.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dusimy na małym ogniu około 15 minut.Następnie do grzybów wsypujemy bułkę tartą.Mieszamy,dotąd aby powstał jednolity farsz.Napełniamy farszem naleśniki.Podajemy na ciepło.Sakiewki z grzybami wiążemy gałązką szczypiorku.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona45 22.07.2011 13:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat