Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki - węgierki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki ok. 30 dag
ciasto francuskie
żółtko jajek
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat
biała czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki - węgierki

Ciasto rozmrozić i pociąć na kwadraty tej samej wielkości. Owoce umyć, przepołowić i usunąć pestki. Zasypać cukrem cynamonowym i odstawić na kilkanaście minut. Na środku każdego kwadracika kłaść połówkę (lub dwie) śliwki. Posypać startą białą czekoladą. Rogi ciasta zwinąć do środka. Posmarować każde ciastko rozmąconym żółtkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 17.11.2013 20:32
jakie pyszne
Kuchenka 17.11.2013 17:04
przepis chyba poczeka do lata :P
idealme 17.11.2013 16:51
ale pyszności!
adelajda 17.11.2013 16:18
szybko i smacznie :)
Aleksandra/Olcia 17.11.2013 16:11
az czuje ich zapach
Magula 17.11.2013 16:05
lubię takie deserki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak