Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki schabowe z maślaczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 40 dkg
cebula 1 sztuka
schab 4 plastry
koper 1/2 pęczka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
oliwa
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki schabowe z maślaczkami

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać obrane i posiekane maślaki, podsmażyć, podlać wodą. Dusić pod przykryciem. Na drugiej patelni na łyżce oliwy zrumienić posiekaną cebulkę i czosnek, dodać do maślaków. Dusić do miękkości, pod koniec dodać posiekany koper, przyprawić. Mięso rozbić, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Na środku każdego kawałka mięsa ułożyć część maślaków.
Krok 1 - Sakiewki schabowe z maślaczkami foto
2
Uformować sakiewki, każdą związać nicią bawełnianą. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć sakiewki.
Krok 2 - Sakiewki schabowe z maślaczkami foto
3
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około godzinę.
Krok 3 - Sakiewki schabowe z maślaczkami foto
4
Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Krok 4 - Sakiewki schabowe z maślaczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.06.2013 22:40
Prezentują się wspaniale.
caralajna 27.11.2012 11:35
fajny pomysł
miki47 26.11.2012 10:30
mniam
Aneta41 08.11.2012 20:22
super
MAR3STA 01.11.2012 11:13
dla mnie najlepsze połaczenie
mirosława4 24.10.2012 20:53
extra
Motorek 24.10.2012 13:28
pyszności
Seba 23.10.2012 13:54
bardzo smaczne
Wacław 23.10.2012 10:07
pyszne danie,lubię mięsko ,lubię maślaczki !
pycia9 21.10.2012 16:54
ale to pyszne
mela25 21.10.2012 07:34
ale pysznosci
Ada-Gaba 19.10.2012 13:01
ależ apetyczne
EWI 18.10.2012 16:36
mniam mniam
ewelina/bunia 18.10.2012 15:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak