Sakiewki mięsne

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    1 szt
  • marchewka ugotowana

    2 szt
  • mąka pszenna

    0,4 kg
  • jajko

    2 szt
  • woda letnia

    200 ml
  • chili

    1 lyżeczka
  • wieprzowina

    0,5 (łopatka)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sakiewki mięsne foto
Mięso, wraz z marchewką ugotować, ostudzić, zmielić przez maszynkę, doprawić, wymieszać i odstawić do lodówki.
Krok 2 - Sakiewki mięsne foto
W tym czasie z mąki, jaj i letniej wody wyrobić ciasto, takiej jak na pierogi, rozwałkować.
Krok 3 - Sakiewki mięsne foto
Odwróconą szklanką wykrawać ciasto, nakładać farsz i zagniatać w kształt sakiewki.
Krok 4 - Sakiewki mięsne foto
Gotować na wolnym ogniu do wypłynięcia, podawać z podsmażoną cebulką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marianp20 26.09.2013 08:27
super przepis
Sabina 31.08.2013 20:00
Nie tylko wygląda... smakuje obłędnie mniam :)
mela25 30.08.2013 20:40
wyglądają obłędnie
tomek18 29.08.2013 19:03
wyśmienite sakiewki
wyattearp 29.08.2013 14:44
wyglądają przepysznie
IwonaDD 29.08.2013 14:13
lubię bardzo takie dania !
probofka 29.08.2013 09:17
wyglądają bardzo apetycznie mniam
LoLa 29.08.2013 06:42
nie jadłam ale wyglądają pysznie
miroslawa 29.08.2013 05:49
fantastyczne pyszności
Anna169Hosz 28.08.2013 22:27
Pyszne danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat