Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki mięsne

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 szt
marchewka ugotowana 2 szt
mąka pszenna 0,4 kg
jajko 2 szt
woda letnia 200 ml
chili 1 lyżeczka
wieprzowina 0,5 (łopatka)
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki mięsne

Kroki postępowania

1
Mięso, wraz z marchewką ugotować, ostudzić, zmielić przez maszynkę, doprawić, wymieszać i odstawić do lodówki.
Krok 1 - Sakiewki mięsne foto
2
W tym czasie z mąki, jaj i letniej wody wyrobić ciasto, takiej jak na pierogi, rozwałkować.
Krok 2 - Sakiewki mięsne foto
3
Odwróconą szklanką wykrawać ciasto, nakładać farsz i zagniatać w kształt sakiewki.
Krok 3 - Sakiewki mięsne foto
4
Gotować na wolnym ogniu do wypłynięcia, podawać z podsmażoną cebulką.
Krok 4 - Sakiewki mięsne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marianp20 26.09.2013 08:27
super przepis
Sabina 31.08.2013 20:00
Nie tylko wygląda... smakuje obłędnie mniam :)
mela25 30.08.2013 20:40
wyglądają obłędnie
tomek18 29.08.2013 19:03
wyśmienite sakiewki
wyattearp 29.08.2013 14:44
wyglądają przepysznie
IwonaDD 29.08.2013 14:13
lubię bardzo takie dania !
probofka 29.08.2013 09:17
wyglądają bardzo apetycznie mniam
LoLa 29.08.2013 06:42
nie jadłam ale wyglądają pysznie
miroslawa 29.08.2013 05:49
fantastyczne pyszności
Anna169Hosz 28.08.2013 22:27
Pyszne danie.
ben-ka 28.08.2013 22:08
Bardzo apetyczne,aż chce się zjeść:)
Magula 28.08.2013 21:57
Jeszcze takich nie jadąłm
iwi 28.08.2013 21:48
Super jedzonko
msmors 28.08.2013 21:43
fajny przepis
pycia9 28.08.2013 21:40
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak