Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki drobiowe ze szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny
szpinak świeży lub mrożony
ser feta
ciasto francuskie
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki drobiowe ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Szpinak rozmrozić, podsmażyć na patelni na maśle, aby wyparowała z niego woda. Dodać ser feta wedle uznania i wymieszać.
Krok 1 - Sakiewki drobiowe ze szpinakiem foto
2
Ciasto francuskie poprzekrawać na kwadraty, na środku każdego kwadratu położyć po łyżce szpinaku.
Krok 2 - Sakiewki drobiowe ze szpinakiem foto
3
Piersi z kurczaka pokroić też na kwadraty, obsypać przyprawą do kurczaka i położyć na szpinaku.
Krok 3 - Sakiewki drobiowe ze szpinakiem foto
4
Ciasto zwinąć jak sakiewkę, wszystkie boki dobrze skleić, aby podczas pieczenia nie wyszły soki.
Krok 4 - Sakiewki drobiowe ze szpinakiem foto
5
Piec w piekarniku w temp.180 st C około pół godziny. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!
Krok 5 - Sakiewki drobiowe ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 26.02.2014 07:39
pomysłowe i smaczne)
roxip 25.02.2014 23:21
pięknie się prezentuje, musi być smakowite :)
Poison1988 23.02.2014 19:44
wspaniałe do obiadku a także jako przekąska :) super! :)
Mniam 23.02.2014 17:53
Wspaniałe i pomysłowe danie!
sylwia_sl 23.02.2014 17:52
w takim zestawieniu nigdy nie robiłam sakiewek, a ten pomysł bardzo mi się podoba
patryska76 23.02.2014 16:55
Pyszny obiadek ;-)
w mojej kuchni 23.02.2014 16:55
zdrowy, smaczny obiad
adelajda 23.02.2014 16:53
myślę że bardzo smaczne
gosia1988 23.02.2014 16:49
fajne danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak