Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki bananowo-pomarańczowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
dżem pomarańczowy 4 łyżki
banan 2 szt
woda 200 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki bananowo-pomarańczowe

Kroki postępowania

1
Mąkę mieszamy z wodą
Krok 1 - Sakiewki bananowo-pomarańczowe foto
2
zagniatamy ciasto, nakrywamy miską i pozostawiam aby odpoczęło
Krok 2 - Sakiewki bananowo-pomarańczowe foto
3
banany obieramy, kroimy w plastry. Dodajemy dżem.
Krok 3 - Sakiewki bananowo-pomarańczowe foto
4
rozgniatamy banany i dżem widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków
Krok 4 - Sakiewki bananowo-pomarańczowe foto
5
ciasto wałkujemy na grubość okoł 3 mm. Kroimy w kwadraty.
Krok 5 - Sakiewki bananowo-pomarańczowe foto
6
na kazdy kwadrat kładziemy łyżeczke nadzienia
Krok 6 - Sakiewki bananowo-pomarańczowe foto
7
sklejamy formując małe sakieweczki
Krok 7 - Sakiewki bananowo-pomarańczowe foto
8
gotujemy w osolonej wodzie około 3 minuty. Dekorujemy utarta skurka z pomarńczy.

Uwagi:

do nadzienia mozna dodac odrobine aromatu rumowego.
Krok 8 - Sakiewki bananowo-pomarańczowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata61 07.01.2013 16:57
fajnie sie zapowiada
parysek10 07.01.2013 15:27
fajnie wyglądają
gosia56 07.01.2013 13:51
ciekawe
kupiska 07.01.2013 13:46
Smacznie brzmi...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak