Sajgonki z tofu

Sajgonki z tofu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • papier ryżowy

    8 płatów
  • marchew

    1
  • kapusta pekińska

    1/2 główki
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • tofu twarde

    2 op
  • posiekana dymka ze szczypiorem

  • olej sezamowy

  • sól do smaku

  • sos chili

sałatka

  • szpinak świeży

    5 garści
  • suszone pomidory

    5 szt
  • oliwa z suszonych pomidorów

  • słonecznik łuskany

    garść prażonego
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sajgonki z tofu
Kapustę pekińską siekamy na drobne kawałki. Cebulę i marchew obieramy. Cebulę kroimy w piórka, a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Z papryki wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w zgrabne słupki.
Krok 2 - Sajgonki z tofu
W woku rozgrzewamy odrobinę oleju sezamowego i podsmażamy na nim warzywa. Przyprawiamy do smaku solą i sosem chili z ananasem. Farsz studzimy. ofu kroimy w słupki. Każdy płatek papieru ryżowego smarujemy wodą.
Krok 3 - Sajgonki z tofu
Na środek układamy 1 łyżkę farszu warzywnego
Krok 4 - Sajgonki z tofu
tofu i cebulę dymkę. Sajgonkę zwijamy podobnie do gołąbka. Składniki na sałatkę mieszamy ze sobą. Sajgonki są idealne zaraz po przyrządzeniu, ale równie dobrze można je odgrzać w mikrofali lub na parze.
Mancia w kuchni
http://manciawkuchni.blogspot.com/2015/10/sajgonki-z-tofu.html

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dollce

29.10.2015 12:17
fajna propozycja

2milutka

12.10.2015 16:38
ale apetyczna propozycja!

Czarnula666

12.10.2015 15:15
Ładnie sie prezentują ;)

Wafelek2601

12.10.2015 11:45
Bardzo dobre

matesko

12.10.2015 11:42
smakowite danie

Futka

12.10.2015 11:10
Świetne i smakowite sajgonki :)

Aleksandra/Olcia

12.10.2015 10:52
mmmm apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat