Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z mięsem mielonym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papier ryżowy
mięso mielone wieprzowe 40 dag
cebula 1 szt
marchewki 2 szt
curry 1 łyżeczka
kurkuma 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżeczka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Krok 1 - Sajgonki z mięsem mielonym foto
2
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodać mięso mielone i całość podsmażać.
Krok 2 - Sajgonki z mięsem mielonym foto
3
Następnie dodać do marchewkę oraz wszystkie przyprawy i razem podsmażyć, aż wszystko będzie miękkie. Odstawić do wystudzenia.
Krok 3 - Sajgonki z mięsem mielonym foto
4
Do dużej miski wlać troszkę wody i zanurzać w niej arkusz papieru ryżowego, a następnie rozłożyć go na dużym talerzu, nakładać porcję farszu i delikatnie zwijać sajgonkę. Czynność tę powtarzać, aż do wyczerpania farszu.
Krok 4 - Sajgonki z mięsem mielonym foto
5
W garnku rozgrzać dość sporą ilość oleju i smażyć w nim sajgonki na złoty kolor.
Krok 5 - Sajgonki z mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 27.01.2015 16:42
z chęcią bym spróbowała))
gusia1000 21.01.2015 00:05
Na pewno są dobre.
ppaulina 10.01.2015 22:09
wyglądają na pyszne
Wiesława1 09.01.2015 12:52
świetne danie
Bernadeta1 09.01.2015 12:38
super przepis na smaczne sajgonki
gosia561 09.01.2015 11:42
przepyszne są takie sajgonki
wwwiolka 09.01.2015 10:57
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak