SAJGONKI Z MIĘSEM I KASZĄ JAGLANĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    350 g
  • kasza jaglana

    1/2 szklanki
  • ogórki kiszone

    3 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pieczarki

    300 g
  • cebula

    1 szt
  • ząbki czosnku

    4 szt
  • ser żółty

    150 g
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • masło

    1/2 łyżki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • papryka ostra Prymat

    1/4 łyżeczki
  • przyprawa do mięsa mielonego

    2 łyżki
  • przyprawa chińska

    2 łyżki
  • papier na sajgonki

    2 opakowania
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - SAJGONKI Z MIĘSEM I KASZĄ JAGLANĄ  foto
Mięso mielone podsmażyć na oleju z przepuszczonym przez praskę czosnkiem i dodatkiem przyprawy do mięsa. Usmażone mięso przełożyć do miski. Ogórki pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
Krok 2 - SAJGONKI Z MIĘSEM I KASZĄ JAGLANĄ  foto
Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać umyte i pokrojone pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć. Kaszę jaglaną ugotować i wraz z usmażonymi pieczarkami dodać do mięsa. Całość doprawić ostrą papryką i przyprawą do dań chińskich.

Krok 3 - SAJGONKI Z MIĘSEM I KASZĄ JAGLANĄ  foto
Ser żółty zetrzeć na tarce i dodać do pozostałych składników.
Krok 4 - SAJGONKI Z MIĘSEM I KASZĄ JAGLANĄ  foto
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce. Dodać do mięsa wraz z koncentratem i dokładnie wymieszać.
Krok 5 - SAJGONKI Z MIĘSEM I KASZĄ JAGLANĄ  foto
Przed nakładaniem farszu, papier moczyć w wodzie.
Krok 6 - SAJGONKI Z MIĘSEM I KASZĄ JAGLANĄ  foto
Na namoczony papier nakładać farsz, zawijać i delikatnie podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edith85 29.01.2017 09:53
Super propozycja
Stenka 29.01.2017 08:44
smaczne danie
Agnieszka-87-25 29.01.2017 08:25
bardzo kuszące

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat