Sajgonki z kiszoną kapustą i grzybami Mun

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papier ryżowy

    10 arkuszy
  • grzyby mun

    6 sztuk
  • marchew

    1 sztuka
  • olej

    1 łyżka
  • kapusta kiszona

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sajgonki z kiszoną kapustą i grzybami Mun foto
Kapustę zalać wodą(nie płukać) i gotować 30 minut.Odcedzić i wystudzoną drobno pokroić.
Marchew obrac i pokroić w zapałkę.
Grzyby Mun zalać wrzątkiem i odstawić na 20 minut pod przykryciem-wystudzone pokroić w paseczki.
Krok 2 - Sajgonki z kiszoną kapustą i grzybami Mun foto
Papier ryżowy moczyć w letniej wodzie,każdy arkusz osobno,aby sie nie skleiły.
Jak będzie elastyczny lekko odsączyć z wody (ja kładłam na pieluszkę tetrową)
i układać na środku warzywa.
Zwijać najpierw boki a potem od dołu w rulon.
Krok 3 - Sajgonki z kiszoną kapustą i grzybami Mun foto
Gotowe sajgonki obsmażyć krótki na 1! łyżce oleju.
Podałam z ryżem brązowym i sosem chińskim firmy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 01.10.2016 19:44
smaczne danie
Krzysztof15 28.01.2013 18:42
super
babajaga1969 28.01.2013 18:05
danie wygląda smacznie i elegancko, i chociaż osobiście nie lubię grzybków mun, to nie znaczy że są niedobre ( taki już mój smak )- ogólnie.. ekstra! - smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat