Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z kiszoną kapustą i grzybami Mun

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 10 arkuszy
grzyby mun 6 sztuk
marchew 1 sztuka
olej 1 łyżka
kapusta kiszona 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z kiszoną kapustą i grzybami Mun

Kroki postępowania

1
Kapustę zalać wodą(nie płukać) i gotować 30 minut.Odcedzić i wystudzoną drobno pokroić.
Marchew obrac i pokroić w zapałkę.
Grzyby Mun zalać wrzątkiem i odstawić na 20 minut pod przykryciem-wystudzone pokroić w paseczki.
Krok 1 - Sajgonki z kiszoną kapustą i grzybami Mun foto
2
Papier ryżowy moczyć w letniej wodzie,każdy arkusz osobno,aby sie nie skleiły.
Jak będzie elastyczny lekko odsączyć z wody (ja kładłam na pieluszkę tetrową)
i układać na środku warzywa.
Zwijać najpierw boki a potem od dołu w rulon.
Krok 2 - Sajgonki z kiszoną kapustą i grzybami Mun foto
3
Gotowe sajgonki obsmażyć krótki na 1! łyżce oleju.
Podałam z ryżem brązowym i sosem chińskim firmy
Krok 3 - Sajgonki z kiszoną kapustą i grzybami Mun foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.10.2016 19:44
smaczne danie
Krzysztof15 28.01.2013 18:42
super
babajaga1969 28.01.2013 18:05
danie wygląda smacznie i elegancko, i chociaż osobiście nie lubię grzybków mun, to nie znaczy że są niedobre ( taki już mój smak )- ogólnie.. ekstra! - smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak