Sajgonki z indykiem

Sajgonki z indykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papier ryżowy

    24 arkusze
  • warzywa mrożone

    300 g
  • mięso gulaszowe z indyka

    200g
  • imbir mielony

  • czosnek ząbki

    2 szt
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sos sojowy

    2-3 łyżki
  • sos chili

    1 łyżka
  • papryka ostra Prymat

  • kurkuma mielona

    1 łyżeczka
  • przyprawa chińska

  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Mięso pokroić. Czosnek zmiażdżyć i wraz z pozostałymi przyprawami i sokiem z cytryny, sosem sojowym dodać do mięsa. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości, następnie dodać warzywa i dusić aż będą a'dente. Dodać makaron i jeszcze chwilę podgrzewać. Dodać posiekaną natkę pietruszki.
2.
Papier namaczać przez 3 sekundy w letniej wodzie, następnie nakładać łyżkę farszu i zawijać jak krokiety. Smażyć na rozgrzanym głębokim oleju na rumiano. Usmażone odsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podawać z ostrym ulubionym sosem. Smacznego!
Joanna Kryla
Użyłam gotowej mrożonej mieszanki chińskiej z pędami bambusa i grzybami mung.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Konczi

15.09.2016 09:15
Apetycznie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat