Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z indykiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 24 arkusze
warzywa mrożone 300 g
mięso gulaszowe z indyka 200g
Imbir mielony Prymat
czosnek ząbki 2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
sos sojowy 2-3 łyżki
sos chili 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
przyprawa chińska
natka pietruszki 1/2 pęczka
olej do smażenia

Porada

Użyłam gotowej mrożonej mieszanki chińskiej z pędami bambusa i grzybami mung.

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z indykiem

1.
Mięso pokroić. Czosnek zmiażdżyć i wraz z pozostałymi przyprawami i sokiem z cytryny, sosem sojowym dodać do mięsa. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości, następnie dodać warzywa i dusić aż będą a'dente. Dodać makaron i jeszcze chwilę podgrzewać. Dodać posiekaną natkę pietruszki.
2.
Papier namaczać przez 3 sekundy w letniej wodzie, następnie nakładać łyżkę farszu i zawijać jak krokiety. Smażyć na rozgrzanym głębokim oleju na rumiano. Usmażone odsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podawać z ostrym ulubionym sosem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 15.09.2016 09:15
Apetycznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak