Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papier ry?owy 20-24 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
marchew
papryka
papryczka chili
kolendra 2 ?y?ki
sos sojowy
sos s?odko-kwa?ny
indyk 40 dag
kapusta pekińska 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z indykiem

Kapuste pekinska drobna kroimy. Dymke, marchew, obie papryki drobno siekamy. Warzywa smazymy na niewielkiej ilosci oleju. Nastepnie mieszamy je z milonym miesem i posiekana kolendra. Krotko podsmazamy, doprawiamy do smaku sosem sojowym.
Pojedyncze arkusze papieru ryzowego zwilzamy z oby stron woda i na kazdy arkusz nakladamy po 2 lyzki przygotowanego nadzienia, po czym zwujamy w rulonik. Smazymy na rozgrzanym oleju. Podawac z sosem slodko- kwasnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak