Sajgonki wieprzowe

Sajgonki wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron ryżowy

    500 gram
  • grzybki mun

    3 sztuki
  • sos rybny

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka kukurydziana

    1 łyżka
  • papier ryżowy

    12 sztuk
  • olej

    do smażenia
  • mięso mielone wieprzowe

    200 gram
  • cebula dymka

    3 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki nadzienia mieszam i miksuję w blenderze. Dodaję mąkę kukurydzianą i doprawiam świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszam.

Namoczone i osączone z wody arkusze papieru ryżowego układam na desce do krojenia, uważając, aby nie rozerwać cienkiego naleśnika.

Na każdym naleśniku ryżowym układam czubatą łyżkę farszu i zwijam jak krokiet zakładając brzegi tak, aby farsz nie wypadł.

Na patelni rozgrzewam olej i smażę sajgonki na złoty kolor. Wyjmuję i osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Podaję od razu z miseczką sosu sojowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ankaryba

07.06.2013 08:20
super!!! :-)

kuklik

29.07.2012 13:01
interesujące

misia53

16.03.2012 14:49
Pyszne , pyszne mówię Wam!

IZABELA29

11.11.2011 08:55
jeszcze ich nie robiłam

maryśka

12.10.2011 10:57
smaczne

Pacia

17.08.2011 08:47
nie jadłam-wygląda smacznie

ben-ka

20.07.2011 22:56
sajgonki są bardzo dobre:)

Iwona51

17.07.2011 22:32
smaczne

Elżbieta17

18.05.2011 10:22
Jadłam, są pyszne:)

caroline1983

17.05.2011 20:04
Nigdy nie jadłam sajgonek, ale jak czytam opis to musi byc smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat