Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki warzywne

5.0
(32)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papier ryżowy 1 opakowanie
makaron ryżowy 1 opakowanie
marchew 1 sztuka
kapusta pekińska 4 liście
grzyby mun 6 sztuk
sos sojowy 3 łyżki
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kiełki 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki warzywne

Kroki postępowania

1

Cebulę poszatkować i smażyć na gorącym oleju. Dodać startą na tarce marchewkę. Makaron ryżowy i grzyby mun zalać wrzątkiem i po 5 min. odcedzić. Grzyby można jeszcze dodatkowo gotować ok. 10 min. Kapustę pekińską pokroić na drobne kawałki, makaron pokroić na krótkie nitki, grzyby pokroić w paski, kiełki fasoli osączyć i wrzucić na patelnię. Wszystko razem podsmażyć. Doprawić pieprzem i sosem sojowym.

Krok 1 - Sajgonki warzywne foto
2

Papier ryżowy włożyć na kilka sekund do ciepłej wody, następnie nałożyć na niego farsz i zawinąć. 

Krok 2 - Sajgonki warzywne foto
3
Sajgonki smażyć na rozgrzanej oliwie z dwóch stron.
Krok 3 - Sajgonki warzywne foto
4

Podawać najlepiej z ryżem i sosem słodko-pikantnym.

Krok 4 - Sajgonki warzywne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.06.2016 11:12
spróbowałabym :)
Laila2786 29.05.2013 16:48
bardzo fajny przepis
msmors 08.03.2013 15:10
bardzo smaczne i ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak