Sajgonki w sosie chili

Sajgonki w sosie chili

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papier ryżowy

    1 opakowanie
  • ryż ugotowany

    1 szkl
  • marchew gotowana

    1 szt
  • kukurydza marynowana

    1/2 szkl
  • grzyby suszone

    3 szt
  • filet z kurczaka

    1 szt
  • sos chili

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, zrumienić na oliwie. Grzyby zalać wrząca wodą i ugotować, wyjąc z wywaru i drobno posiekać. Mięso i grzyby włożyć do miski, dodać ugotowany ryż, utartą gotowaną marchew, kukurydzę, wymieszać, przyprawić do smaku. Papier ryżowy włożyć na 2 sekundy do ciepłej wody, odłożyć na chwilę. Następnie nakładać po łyżce farszu i zwijać jak krokiety. Podawać z sosem chili. Sajgonki można smażyć na głębokim oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

15.01.2014 18:01
bardzo apetycznie się prezentują :)

IlonaAlbertos

14.04.2013 18:25
Smakowicie wyglądają.

olkaaa

23.11.2012 10:42
bardzo lubię

Łukasz15

18.10.2012 19:11
extra

Seba

23.08.2012 18:50
smaczne

Monika193

17.09.2011 18:37
super

ElizaT

24.02.2011 10:57
kiedyś zrobię na Twój sposób bo ja też robię w domu sajgonki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat