Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki cielęce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 20 dag
grzyby mun 5-6 sztuk
sól do smaku
papier ryżowy
sos słodko pikantny chili
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
sos sojowy 2 łyżki
kiełki fasoli mung 15-20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki cielęce

Kroki postępowania

1
Grzyby namoczyć w gorącej wodzie po około 15-20 minutach odcedzić i pokroić. Mięso cielęce przekręcić dwukrotnie przez maszynkę. Do mięsa dodać grzybki i kiełki fasoli mun. Cebule pokroić w kosteczkę dodać do mięsa przyprawić do smaku pieprzem, solą i papryką, dodać sos sojowy. Wszystkie składniki wymieszać.
Krok 1 - Sajgonki cielęce foto
2
Papier ryżowy moczymy w letniej wodzie aby zmiękł. Następnie wykładamy na stolnicę. Nakładamy na papier farsz. Przykrywany jednym kawałkiem nadzienie i zaginamy rogi.
Krok 2 - Sajgonki cielęce foto
3
Zwijamy sajgonki. Sajgonki smażymy na rozgrzanym oleju na złoto brązowy kolor.
Krok 3 - Sajgonki cielęce foto
4
Przed podaniem można polać sosem słodko- pikantnym chili.
Krok 4 - Sajgonki cielęce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.10.2016 19:45
smaczne danie
gosia561 05.08.2013 11:19
doskonała wersja egzotyki
lara 05.08.2013 10:41
super smak
Magula 05.08.2013 09:43
ciekawy przepis
wedith1 05.08.2013 09:15
Oj jak ja dawno nie jadłam sajgonek....
magdziorka6 05.08.2013 08:48
OJ ZJADŁABYM SAJGONKI
Aleksandra/Olcia 05.08.2013 08:38
uwielbiam sajgonki
pycia9 05.08.2013 08:35
super przepis
Kamil 05.08.2013 08:27
Pyszności :)
kriko 05.08.2013 07:59
pyszne sajgonki
Krzysztof15 05.08.2013 07:52
bardzo pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak