Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Sajgonki a\'la gołąbki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy
1 opakowanie
mięso mielone wieprzowo-wołowe
0,5 Kg
jaja
4 szt.
marchew
3 szt.
czebula
3 szt.
sól do smaku
szczypta
Sklep Prymat
pieprz
szczypta
Sklep Prymat
sos sojowy
2 łyżki
kasza manna
1 szklanka
pieczarki
300 gram
kapusta pekińska
5 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki a\'la gołąbki

Makaron namoczyć w ciepłej wodzie około 3 minuty, następnie odcedzić i pociąć na kawałeczki. Marchewkę i cebule zmiksować w robocie ale nie na papkę lub po prostu zetrzeć na mniejszych oczkach. Pieczarki i kapustę drobno posiekać, doprawić solą i pieprzem. Dodać sos sojowy. Wszystkie składniki wymieszać w misce, wyrabiając jak na mielone. Formować kotleciki wielkości według uznania. Opanierować w bułce tartej i piec na patelni w głębokim oleju. Podawać z ostrym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak