Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,8 kg
kapusta pekińska 1/2 kg
papier ryżowy 2 opakowania
sos sojowy na farsz
czosnek 2 ząbki
cebula biała 1 szt
olej do smażenia
grzyby mun 15 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki

Na patelni smażamy mięso mielone. Oddzielnie podsmażamy cebulę pokrojona w kostkę, poszatkowaną kapuste i zmiażdżony czosnek. Dodajemy sos sojowy. Grzyby moczymy w wodzie, gotujemy a nastepnie drobno kroimy. Do kapusty z cebulą i czosnkiem dodajemy mięso i grzyby. Smażymy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku. Następnie przygotowujemy papier ryżowy mocząc ko w wodzie i odkłdając na bok. Kiedy zrobi się elastyczny możemy zawijaś farsz. Sajgonki smażymy na głębokim oleju. Podajemy z ostrymi sosami i sałatką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 16.06.2012 06:23
nie robiłem nigdy sam sajgonek, muszę kiedyś je posmakować
elzbietar64 26.03.2012 13:41
już od dawna się przymierzam takie zrobić
wiola28a 22.02.2012 20:30
fajne
wiola28a 22.02.2012 20:30
fajne
jasiek 19.02.2012 12:38
smacznie i egzotycznie
cooleczka 13.02.2012 19:23
ja też jeszcze nie próbowałam, ale dobrze mieć sprawdzony przepis :)
Magdalena80 25.12.2011 21:02
super
Wafelek2601 27.11.2011 12:50
mniam
Grazyna0211 20.11.2011 14:56
właśnie mam w planach zrobienie sajgonek
olkaaa 26.10.2011 07:35
uwielbiam
Ania67 08.10.2011 10:46
rewelacja
jeta72 12.09.2011 14:49
mniam;)
jolaxa 07.06.2011 23:38
super
jola1512 12.05.2011 09:17
bardzo lubię
Mariusz10 11.05.2011 23:54
dawno nie jadłem
Monika193
Monika193 21.04.2011 11:26
muszę wypróbować, nigdy nie jadłam
jasiek 19.04.2011 22:53
ekstra
mysza666 29.03.2011 07:25
Nigdy nie robiłam, ale to w sumie proste jest:)
Mariusz10 28.03.2011 21:48
znakomite
kuklik 04.03.2011 13:45
dla mnie nowość
mirosława4 25.02.2011 13:53
nie jadłam trzeba wypróbować
Margo1 20.01.2011 00:27
nie jadłam jeszcze
m1monika 12.01.2011 19:16
muszę spróbować :)))
Anna169Hosz 19.12.2010 18:12
Bardzo lubię:)
Tomek16 19.12.2010 09:35
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak