SAJGONKI

SAJGONKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    1/2 kg
  • cebula

    1
  • marchewka

    1
  • ogórki kiszone

    2
  • papier ryżowy

    1 opakowanie
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • papryka czerwona

    słoik mały
  • makaron ryżowy

    10 dag (w kształcie nitek)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania SAJGONKI

Kroimy cebulę i smazymy z mięsem na oleju.
Makaron gotujemy wg przepisu.
Marchewkę i ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę kroimy w paseczki.
wszystko mieszamy i doprawiamy.
Papier ryżowy zanużamy pojedynczo w letniej wodzie .
Nakładamy farsz do papieru i zawijamy jak krokiety.
Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

kielcok1 06.12.2011 16:48
o jej co to jest?
Rique 29.04.2011 22:49
uwielbiam ze slodkim sosem
gosia561 20.04.2011 10:24
nie dawałam ogórków
Magdalena80 13.04.2011 23:51
pyszności
Anna141
Anna141 30.03.2011 07:34
uwielbiam chińszczyznę :)
Małgorzata113 21.06.2010 10:22
Pewnie smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat