Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone wołowe
1/2 kg -
cebula
1 -
marchewka
1 -
ogórki kiszone
2 -
papier ryżowy
1 opakowanie -
sól, pieprz
do smaku -
olej
do smażenia -
papryka czerwona
słoik mały -
makaron ryżowy
10 dag (w kształcie nitek)
Przepis i sposób przygotowania SAJGONKI
Makaron gotujemy wg przepisu.
Marchewkę i ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę kroimy w paseczki.
wszystko mieszamy i doprawiamy.
Papier ryżowy zanużamy pojedynczo w letniej wodzie .
Nakładamy farsz do papieru i zawijamy jak krokiety.
Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.
Komentarze (6)