Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
kapusta pekińska 20 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
mięso mielone 50 dag
czosnek ząbki 3 szt
sos sojowy 1/4 szkl
imbir 0,5 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
papier ryżowy 12 szt
olej do smażenia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki

W głębokiej patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Wrzucić drobno pokrojoną kapustę, pieczarki i dymkę, smażyć 2-3 minuty. Warzywa przełożyć do miski a na olej włożyć mięso i posiekany czosnek. Smażyć 3 minuty, wlać sos sojowy wymieszany z imbirem, papryką, mąką i cukrem. Po 5 minutach ponownie włożyć warzywa.

Krążki papieru ryżowego przygotować wg przepisu na opakowaniu, nałożyć na nie farsz i złożyć jak krokiety.

W głębokiej patelni mocno rozgrzać olej. Smażyć na nim sajgonki 3-4 minuty. Gotowe sajgonki osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 28.09.2015 09:30
bardzo dobre
mysza75 28.09.2015 08:57
fajne takie domowe
zabcia117 28.09.2015 05:06
Pychotka ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak