Sajgonki

Sajgonki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    20 dag
  • kapusta pekińska

    20 dag
  • cebula dymka

    3 szt
  • mięso mielone

    50 dag
  • czosnek ząbki

    3 szt
  • sos sojowy

    1/4 szkl
  • imbir

    0,5 łyżeczki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona

    0,5 łyżeczki
  • papier ryżowy

    12 szt
  • olej do smażenia

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W głębokiej patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Wrzucić drobno pokrojoną kapustę, pieczarki i dymkę, smażyć 2-3 minuty. Warzywa przełożyć do miski a na olej włożyć mięso i posiekany czosnek. Smażyć 3 minuty, wlać sos sojowy wymieszany z imbirem, papryką, mąką i cukrem. Po 5 minutach ponownie włożyć warzywa.

Krążki papieru ryżowego przygotować wg przepisu na opakowaniu, nałożyć na nie farsz i złożyć jak krokiety.

W głębokiej patelni mocno rozgrzać olej. Smażyć na nim sajgonki 3-4 minuty. Gotowe sajgonki osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Damiano

28.09.2015 09:30
bardzo dobre

mysza75

28.09.2015 08:57
fajne takie domowe

zabcia117

28.09.2015 05:06
Pychotka ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat