Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz

mięso wołowe bez kości 300 g
marchew 2 szt
kapusta pekińska 5 liści
cebula czerwona 1 szt
grzyby mun 10 szt
makaron ryżowy 1 opakowanie

Dodatki

papier ryżowy 1 opakowanie
olej do smażenia 1 szt
sos słodko-kwaśny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki

Kroki postępowania

1
Farsz.
Wołowinę ugotować wcześniej i wystudzić. Pokroić na drobne kawałeczki. Marchewki zetrzeć na tarce. cebulkę, kapustę i grzyby drobno posiekać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i pokroić na kawałki ok. 3 cm.
Krok 1 - Sajgonki foto
2
Wszystkie składniku razem wymieszać na patelni.
Krok 2 - Sajgonki foto
3
Papier ryżowy moczyć na 2-3 sekundy i układać farsz
Krok 3 - Sajgonki foto
4
Formować sajgonkę tak jak gołąbka
Krok 4 - Sajgonki foto
5
Sajgonki smażyć na głębokim oleju
Krok 5 - Sajgonki foto
6
Gotowe podawać z sosem słodko kwaśnym.
Krok 6 - Sajgonki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 14.11.2014 23:58
lubię takie :)
Aannkaa82 14.11.2014 18:06
Nigdy nie próbowałam ale zapowiada sie smacznie :)
Stenka 14.11.2014 16:27
lubię, ale sama nie robię
marcia7 14.11.2014 16:10
ale mam na nie smaka
zabcia117 14.11.2014 13:19
smacznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak