Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki
Makaron ugotwać, odcedzić i przelać zimną wodą.
Gdy grzyby są już gotowe należyodsączyć wodę i drobno je posiekać. Paluszki krabowe, czosnek i cebulę oraz szalotki drobno posiekać w kostkę. Wszystkie posiekane składniki przełożyć do dużej miski , dodać mielone mięso, makaron ryżowy, roztrzepane jajka, sos sojowy i pieprz a następnie dokładnie wymieszać.
W dużym płaskim naczyniu wymieszać 1 litr wody ze szklanką cukru. W płynie
zanurzać po jednym arkuszu papieru ryżowego a następnie przekładać je na wyłozoną ściereczką deskę. Nakładać farsz i zawijać sajgonki tak samio jak krokiety.
Sajgonki smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor przez ok 6-8 min. Usmażone sajgonki odkładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.