Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
marchew 2 sztuki
grzyby mun 200 gram
cebula 2 sztuki
sos sojowy wg uznania
pieprz
sól
papier ryżowy 25 sztuk
olej do smażenia
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki

Kroki postępowania

1
Ugotować ryż, ostudzić.
Krok 1 - Sajgonki foto
2
Zetrzeć marchew na dużych oczkach.
Krok 2 - Sajgonki foto
3
Cebulę pokroić na półksiężyce.
Krok 3 - Sajgonki foto
4
Grzyby namoczyć i pokroić w cienkie paski.
Krok 4 - Sajgonki foto
5
Całośc wymieszać z mięsem mielonym, doprawić przyprawami i sosem sojowym.
Krok 5 - Sajgonki foto
6
Krążki papieru ryżowego ułożyć na wilgotnej ścierce i zmoczyć, aż będą miękkie i łatwo będa sie lepiły. Wyłożyć na krążek około łyżki farszu i zawijać jak gołąbki.
Krok 6 - Sajgonki foto
7
Sajgonki smażyć na głębokim tłuszczy około 2 minuty każda. Są gotowe do podania np. z sosem pomidorowym, surówką.
Krok 7 - Sajgonki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 22.11.2013 11:56
ale pychotka
gacopierz23 13.11.2013 19:08
czas spróbować
jozefinach 06.11.2013 09:42
Uwielbiam sajgonki.
Dorian 05.11.2013 13:06
pyszne sajgonki
dodi 29.10.2013 08:55
uwielbiam sajgonki
gosia56 25.10.2013 09:00
nigdy jeszcze nie jadłam
ben-ka 24.10.2013 14:57
narobiłaś mi apetytu:)
pajbek 23.10.2013 15:34
Lubię takie jedzonko :-)
Bernadeta1 21.10.2013 09:56
często robię bo bardzo lubimy
Katarzyna/kate1980 19.10.2013 19:48
muszę wypróbować przepis bo jestem ciekawa jak smakują
berys18 16.10.2013 09:04
świetne te sajgonki
Pani Domu 11.10.2013 16:16
bardzo fajne sajgonki
Ania67 08.10.2013 10:02
pychotka- moje smaki
Motorek 27.09.2013 09:46
muszę takie zrobić
Grazyna0211 23.09.2013 10:52
smaczne danie
Dorota59 19.09.2013 12:38
mniam, pychota
Ada-Gaba 19.09.2013 07:29
podoba mi się pomysł, wkrótce wypróbuje
Kamil 17.09.2013 19:37
Kuchnia dalekiego wschodu :) ponoć jedna z najzdrowszych
Wacław 17.09.2013 10:34
smakowite danie !
adelajda 17.09.2013 09:26
smaczne !!!!!
sasanka 16.09.2013 20:59
jadłąm tylko w chińskiej knajpie, teraz czas zrobić w domu tym bardziej, że papier ryżowy coraz łatwiej dostać :)
magdziorka6 16.09.2013 19:10
super sajgonki a ja nie mam odwagi ich przyrządzić
kuklik 16.09.2013 18:36
jeszcze nie jadłam
tomek18 16.09.2013 17:27
lubię sajgonki choć dawno nie jadłem
Stenka 16.09.2013 16:56
skuszę się na zrobienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak