Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papier ryżowy 12 szt
mięso mielone drobiowe 1/2 kg
marchewka 1 szt
makaron sojowy 1 opakowanie
grzyby mun 7 szt
sos sojowy
oliwa
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki

Makaron sojowy zalewamy gorącą wodą. Do mięsa mielonego dodajemy startą na tarce marchewkę, pokrojone w cienkie paski, a wcześniej namoczone grzyby mun, posiekany makaron sojowy oraz doprawiamy sosem sojowym, pieprzem i ewentualnie solą jeśli sos sojowy nie będzie wystarczający. Porcję mięsa układamy na papierze ryżowym lekko nawilżonym i dokładnie zawijamy. Przygotowane sajgonki smażymy w głębokim tłuszczu. Podajemy z sosem sweet chili. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 27.01.2014 21:03
bardzo apetyczne
JOANNA16 11.09.2013 08:11
wygląda pysznie
ppaulina 13.08.2013 19:50
nigdy nie robiłam ale na pewno spróbuje
Megg 11.03.2013 08:46
super, uwielbiam sajgonki :)
Fiffi 10.03.2013 22:07
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak