Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 15 placków
pierś z kurczaka 200 gram
kapusta pekińska 6 liści
kiełki 1/2 opakowania
czosnek 1 ząbek
jajko 1 szt
mąka 1 łyżka
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat do smaku
sos sojowy 1 łyżka
olej do smażenia
warzywa mrożone 1 (chińskie)
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i podsmażamy na patelni. Dodajemy warzywa mrożone i drobno pokrojoną kapustę. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek, kiełki oraz jajko wymieszane z ketchupem i mąką. Doprawiamy do smaku.

Papier ryżowy moczymy kilka sekund w letniej wodzie (pojedynczo, żeby się nam nie posklejały), układamy na talerzu i nakładamy trochę farszu, przykrywamy nadzienie i zaginamy dwa boki.
Krok 1 - Sajgonki foto
2
Sajgonki zawijamy tak jak naleśniki.
Krok 2 - Sajgonki foto
3
Smażymy w dużej ilości oleju.
Krok 3 - Sajgonki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.02.2013 20:04
ekstra :D
Noruas 27.11.2012 01:13
Fajny przepis, przydatne zdjęcia, "smaczne" i dodane :>
Miki 25.11.2012 22:15
super
Miki 25.11.2012 22:15
super
K&J 25.11.2012 22:12
mega

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak