Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki
Kroki postępowania
Papier ryżowy moczymy kilka sekund w letniej wodzie (pojedynczo, żeby się nam nie posklejały), układamy na talerzu i nakładamy trochę farszu, przykrywamy nadzienie i zaginamy dwa boki.
papier ryżowy | 15 placków |
pierś z kurczaka | 200 gram |
kapusta pekińska | 6 liści |
kiełki | 1/2 opakowania |
czosnek | 1 ząbek |
jajko | 1 szt |
mąka | 1 łyżka |
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat | do smaku |
sos sojowy | 1 łyżka |
olej | do smażenia |
warzywa mrożone | 1 (chińskie) |
ketchup | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: