Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sajgonki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg
kapusta pekińska 1/4
pieczarki 20 dag
czosnek 2 ząbki
zupka chińska
papier ryżowy 3 szt
marchewka
jajko 2
cebula
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: sajgonki

cebulę pokroić w kostkę,zeszklić,dodać pokrojone pieczarki i smażyć aż sos z pieczarek odparuje.do mięsa zeszatkować kapuste,dodać pokruszony makaron z zupki,dodać przyprawy z zupki,wcisnąć czosnek,dodać cebule z pieczarkami,doprawic solą i kucharkiem,zetrzeć marchewkę na grubych oczkach,wszystko dokładnie wymieszać z 2 jajkami.
Papier ryżowy moczyć w gorącej wodzie układać na stolnicy nakładać farsz,zwijać jak krokiety.
Smażyć w gorącym oleju z obydwu stron na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 24.05.2012 14:13
pyszne!
hastalavista 22.03.2012 15:56
świetny pomysł na obiad :)
fictor123 17.03.2012 08:56
super
rutynka 12.03.2012 12:38
mm ciekawe
berys18 08.02.2012 12:52
super
caralajna 07.02.2012 18:52
też nigdy nie robiłam, szkoda że nie ma zdjęcia
Margo1 03.02.2012 09:27
to tak jak ja
IZABELA29 03.02.2012 09:01
ponoc dobre ,nigdy nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak