sajgonki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0.5 kg
  • kapusta pekińska

    1/4
  • pieczarki

    20 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • zupka chińska

  • papier ryżowy

    3 szt
  • marchewka

  • jajka

    2
  • cebula

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę pokroić w kostkę,zeszklić,dodać pokrojone pieczarki i smażyć aż sos z pieczarek odparuje.do mięsa zeszatkować kapuste,dodać pokruszony makaron z zupki,dodać przyprawy z zupki,wcisnąć czosnek,dodać cebule z pieczarkami,doprawic solą i kucharkiem,zetrzeć marchewkę na grubych oczkach,wszystko dokładnie wymieszać z 2 jajkami.
Papier ryżowy moczyć w gorącej wodzie układać na stolnicy nakładać farsz,zwijać jak krokiety.
Smażyć w gorącym oleju z obydwu stron na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malcik111 24.05.2012 14:13
pyszne!
hastalavista 22.03.2012 15:56
świetny pomysł na obiad :)
fictor123 17.03.2012 08:56
super
rutynka 12.03.2012 12:38
mm ciekawe
berys18 08.02.2012 12:52
super
caralajna 07.02.2012 18:52
też nigdy nie robiłam, szkoda że nie ma zdjęcia
Margo1 03.02.2012 09:27
to tak jak ja
IZABELA29 03.02.2012 09:01
ponoc dobre ,nigdy nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat