Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewki z kaszą gryczaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
rzodkiewka 1 pęczek
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
masło 1 łyżka
papryczka chili 1-2 cm

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewki z kaszą gryczaną

Kaszę gotujemy na sypko. W ty celu zalewamy ją 2 szklankami gorącej wody i razem gotujemy do momentu aż wpije wodę. W trakcie gotowania delikatnie kaszę solimy do smaku. Odstawiamy do napęcznienia.
Cebulę kroimy w piórka i rumienimy na maśle. Dokładamy do niej drobno pokrojoną paprykę oraz rzodkiewki pokrojone na ćwiartki. Razem smażymy około 5 minut. Dokładamy do całości kaszę. Razem podgrzewamy i doprawiamy do smaku.

Jest to ciekawe zestawienie smaku rzodkiewki i kaszy.
Doskonałe danie dla osób lubiących zdrowo i szybko zjeść.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.03.2014 18:37
Zdrowe jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak