Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewki w occie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewki pęczek 2 szt
ocet 1/2 szklanki
cukier 4 łyżki
miód lipowy 1 łyżka
woda 1/3 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewki w occie

Rzodkiewki oczyścić i przekroić na pół. Włożyć do miseczki posolić, dobrze wymieszać i odstawić je na 30 minut. Rzodkiewki pod wpływem soli puszczą trochę wody. W tym czasie zagotować wodę z octem , cukrem i szczyptą soli, zdjąć z ognia dodać miód lipowy wymieszać a następnie lekko ostudzić. Rzodkiewki osączyć , zalać zaprawą octową i po całkowitym ochłodzeniu wstawić do lodówki przykrywając naczynie przykrywką. Najlepiej zrobić to w słoiku. Rzodkiewki są gotowe do jedzenia na następny dzień , ale lepsze są po 2-3 dniach . Można je podawać do dań mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.02.2014 13:55
o tym nie słyszałam
malina 21.02.2014 12:48
jakaś nowość
idealme 14.02.2014 12:41
nigdy nie próbowałam takich rzodkiewek, ciekawe jak smakują :)
romanrafal
romanrafal 13.02.2014 14:11
ciekawy przepis
gusia1000 12.02.2014 00:19
Fajny pomysł.
Anna169Hosz 10.02.2014 00:14
Interesujący przepis!
Krystyna32 09.02.2014 20:44
fajny pomysł, takich nie jadłam
Janina 09.02.2014 11:54
Świetny pomysł;)
gosia56 09.02.2014 11:22
ciekawy przepis
krystyna330 09.02.2014 11:14
pychotka mniam
Ankha 09.02.2014 09:50
Zaciekawił mnie ten przepis, z daleka rzodkiewki wyglądały jak małe pomidorki,
margaret 09.02.2014 09:49
ale fajne, takich nie jadłam
Renata9 09.02.2014 09:47
na pewno smaczne rzodkiewki, nigdy takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak