Rzodkiewki w occie

Rzodkiewki w occie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewki pęczek

    2 szt
  • ocet

    1/2 szklanki
  • cukier

    4 łyżki
  • miód lipowy

    1 łyżka
  • woda

    1/3 szklanki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiewki oczyścić i przekroić na pół. Włożyć do miseczki posolić, dobrze wymieszać i odstawić je na 30 minut. Rzodkiewki pod wpływem soli puszczą trochę wody. W tym czasie zagotować wodę z octem , cukrem i szczyptą soli, zdjąć z ognia dodać miód lipowy wymieszać a następnie lekko ostudzić. Rzodkiewki osączyć , zalać zaprawą octową i po całkowitym ochłodzeniu wstawić do lodówki przykrywając naczynie przykrywką. Najlepiej zrobić to w słoiku. Rzodkiewki są gotowe do jedzenia na następny dzień , ale lepsze są po 2-3 dniach . Można je podawać do dań mięsnych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

27.02.2014 13:55
o tym nie słyszałam

malina

21.02.2014 12:48
jakaś nowość

idealme

14.02.2014 12:41
nigdy nie próbowałam takich rzodkiewek, ciekawe jak smakują :)

romanrafal

13.02.2014 14:11
ciekawy przepis

gusia1000

12.02.2014 00:19
Fajny pomysł.

Anna169Hosz

10.02.2014 00:14
Interesujący przepis!

Krystyna32

09.02.2014 20:44
fajny pomysł, takich nie jadłam

Janina

09.02.2014 11:54
Świetny pomysł;)

gosia56

09.02.2014 11:22
ciekawy przepis

krystyna330

09.02.2014 11:14
pychotka mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat