Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewka na śniadanie

5.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Od jakiegoś czasu preferujemy takie warzywne dodatki na śniadanie. Idealnie pasują do wędlin czy serów.

Składniki:

rzodkiewki 6 sztuk
ogórek zielony 0.5 sztuk
cebula czerwona 1 sztuka
olej z pestek winogron 5 łyżek
ocet jabłkowy 2 łyżki
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewka na śniadanie

Rzodkiewki ścieramy na tarce do jarzyn.
Ogórek obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy.
Cebulę siekamy.
Olej, ocet, miód mieszamy, lekko oprószamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 22.11.2018 12:08
Bardzo pomysłowo i smacznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak