Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewka gotowana z masełkiem i słonecznikiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewka 2 peczki
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
masło
słonecznik łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewka gotowana z masełkiem i słonecznikiem

Tak naprawdę to gotowane rzodkiewki jadłam pierwszy raz ale na pewno nie ostatni .Gotowane są łagodne w smaku .
Z rzodkiewek odrywamy liśtki zostawiamy środki i ogonki.
Rzodkiewki myjemy wkładamy do garnka dodajemy sól i cukier zagotować .
Gotujemy w zależności od wielkości około 10 minut.
Słonecznik prażymy na suchej patelni.
Odsączony słonecznik polewamy rozpuszczonym masłem posypujemy pestkami słonecznika.

POLECAM!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.04.2015 15:33
nie robiłam nigdy tak rzodkiewki a na pewno bardzo smaczna
gusia1000 27.04.2015 23:59
Fajna przegryzka.
adelajda 25.04.2015 10:59
Takich nigdy nie jadłam :)
gosia56 25.04.2015 10:24
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gosia56 25.04.2015 10:23
Ben-ka naprawdę warto rzodkiewka ma smak kalafiora i jest naprawdę pyszna
ben-ka 24.04.2015 20:18
Nigdy jeszcze nie jadłam gotowanej rzodkiewki, muszę spróbować.
Róża1 24.04.2015 19:36
ciekawy pomysł na wiosnę :-)
mirosława4 24.04.2015 18:11
smaczny dodatek do obiadu i nie tylko
Anna169Hosz 24.04.2015 17:49
Lubię gotowana rzodkiewkę!
Sroczka 24.04.2015 16:58
Lubię takie dodatki do obiadu.
norweska20 24.04.2015 16:56
robię tak rzodkiewkę ale bez słonecznika- chętnie dodam go przy najbliższym spotkanku z tym warzywem
Beatris 24.04.2015 16:35
Apetyczny dodatek do obiadu, bardzo takie lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak