Rzodkiewka gotowana z masełkiem i słonecznikiem

Rzodkiewka gotowana z masełkiem i słonecznikiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewka

    2 peczki
  • sól do smaku

  • cukier

    1 łyżeczka
  • masło

  • słonecznik łuskany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tak naprawdę to gotowane rzodkiewki jadłam pierwszy raz ale na pewno nie ostatni .Gotowane są łagodne w smaku .
Z rzodkiewek odrywamy liśtki zostawiamy środki i ogonki.
Rzodkiewki myjemy wkładamy do garnka dodajemy sól i cukier zagotować .
Gotujemy w zależności od wielkości około 10 minut.
Słonecznik prażymy na suchej patelni.
Odsączony słonecznik polewamy rozpuszczonym masłem posypujemy pestkami słonecznika.

POLECAM!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

29.04.2015 15:33
nie robiłam nigdy tak rzodkiewki a na pewno bardzo smaczna

gusia1000

27.04.2015 23:59
Fajna przegryzka.

adelajda

25.04.2015 10:59
Takich nigdy nie jadłam :)

gosia56

25.04.2015 10:24
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)

gosia56

25.04.2015 10:23
Ben-ka naprawdę warto rzodkiewka ma smak kalafiora i jest naprawdę pyszna

ben-ka

24.04.2015 20:18
Nigdy jeszcze nie jadłam gotowanej rzodkiewki, muszę spróbować.

Róża1

24.04.2015 19:36
ciekawy pomysł na wiosnę :-)

mirosława4

24.04.2015 18:11
smaczny dodatek do obiadu i nie tylko

Anna169Hosz

24.04.2015 17:49
Lubię gotowana rzodkiewkę!

Sroczka

24.04.2015 16:58
Lubię takie dodatki do obiadu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat