Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewka gotowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
cukier 1/2 łyżeczki
masło 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
rzodkiewka 15 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewka gotowana

Duże ładne rzodkiewki pozbawić liści i korzonków, umyć i wrzucić do lekko osolonego i lekko posłodzonego wrzątku. Gotować na małym ogniu kilka minut- najlepiej smakuje al dente. Masło zrumienić z bułką tartą i polać odcedzone rzodkiewki. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 04.03.2014 11:52
bardzo lubię rzodkiewkę, ale w takiej postaci jeszcze jej nie jadłam, chętnie spróbuję kiedyś
IZABELA29 19.09.2012 09:06
ciekawa jestem jak smakują
Magdalena1110 15.07.2012 20:30
ciekawy pomysł
Jodaj 06.07.2012 19:28
muszę spróbować :)
mariel78 09.06.2012 19:41
nigdy nie próbowałam , ale spróbuje na pewno
traktorek 02.05.2012 20:47
mniam
Mariusz10 26.06.2011 23:52
smaczna
MAR3STA 22.06.2011 23:40
też tak spróbuję;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak