Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzeżuszanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebulka dymka ze szczypiorkiem
czosnek posiekany 2 ząbki
maka 1 łyżka
listki laurowe 2 szt
tymianek
sól
pieprz
olej 4 łyżki
rzeżucha 2 garście (posiekana)
seler naciowy 1 łodyga (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Rzeżuszanka

W garnku udusić czosnek na oliwie, dodać seler ze szczypiorkiem i dusić aż zwiędną. Dodać cebulę, rzeżuchę i dusić dalej, aż wszystko zmięknie. Posypać przez sitko mąką, wlać rosół, dodać rozdrobnione listki laurowe, tymianek, sól i pieprz. Dobrze wymieszać i gotować 20 minut na dużym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 08.10.2010 07:30
Nie jadam czosnku na śniadanie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak