Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzepa duszona w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młoda rzepa 50 dag
olej 2 łyżki
cebula 2
mąka 1 łyżka
śmietana gęsta 1/2 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rzepa duszona w śmietanie

Drobno pokrojona cebulę zeszklić na oleju. Rzepę obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do cebuli. Wymieszać, podlać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, solą, wlać do rzepy, wymieszać, chwilę podgrzać. Podawać jako dodatek do smażonych i duszonych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak