Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżyk z cukinią i szpinakiem na ciepło

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 szklanka
szpinak 1 garść
cukinia 1/2 szt
szynka 15 dag
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżyk z cukinią i szpinakiem na ciepło

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany ryz odstawiamy. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę . Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Na patelni na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek dodajemy pokrojoną szynkę i cukinię -smażymy. Następnie dodajemy szpinak. Mieszamy dosypujemy ugotowany ryż. Mieszamy doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Podajemy an ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 20.03.2013 10:35
ciekawy przepis
gusia1000 20.03.2013 10:26
Fajne lekkie jedzenie.
iwa643 20.03.2013 10:21
Polecam na koalcje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak