Ryżyk z cukinią i szpinakiem na ciepło

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż brązowy

    1 szklanka
  • szpinak

    1 garść
  • cukinia

    1/2 szt
  • szynka

    15 dag
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany ryz odstawiamy. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę . Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Na patelni na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek dodajemy pokrojoną szynkę i cukinię -smażymy. Następnie dodajemy szpinak. Mieszamy dosypujemy ugotowany ryż. Mieszamy doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Podajemy an ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miki47 20.03.2013 10:35
ciekawy przepis
gusia1000 20.03.2013 10:26
Fajne lekkie jedzenie.
iwa643 20.03.2013 10:21
Polecam na koalcje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat